Sanat ve Tasarım Projesi

HAKKINDA

Proje; öğrencilerin kendilerini keşfetmelerine, yeteneklerinin farkına varmalarına, olaylara ve durumlara farklı bakış açılarından bakmalarını sağlayan; edebiyat, heykel, müzik, resim, fotoğrafçılık, el işi ve sanatları, ebru, oymacılık, hat, plastik sanatları, mimari, dans, drama gibi alanlarda sanatsal çalışmalar yapmaları için oluşturulmuştur.

HEDEFLER

• Eğitim öğretimde öğrencilerin okulu daha anlamlı hale getirmesine yardımcı olmak,

• Pandemi nedeniyle daralan sosyalleşmeye engel olup ülke genelinde akranlarıyla işbirliği içinde çalışmak,

• Yeteneklerinin ve becerilerinin farkına varmak,

• Birlikte çalışarak bir işi bitirmek için motivasyon oluşturmak,

• Bireysel ilerlemeye destek olmak,

• Kendini ifade etmeyi ve başkalarına ilham olmayı öğrenmek,

• Sınırlı alanların dışına çıkabileceğinin farkına varmak,

SÜREÇ

Projenin çalıma sürecini şu şekilde belirdik;

•Ocak 2022: projeye ortak bulmak için etwinning üzerinden girişimlerde bulunulacak, online tanışma toplantıları ile proje ortakları ile kaynaşma sağlanacaktır. Paydaş okullarda ekipler oluşturup öğretmen ve öğrencilerin projeye dahil edilmesi, sanat&tasarım alanlarının belirlenmesi sağlanacaktır. Yaygınlaştırma için websitesi hazırlanacaktır. Okullar, belirli temalar üzerinde sanatsal çalışmalar yaparak proje ilerlemesine destek sağlayacaktır.

•Şubat 2022 (Tema: Hayvan Sevgisi) Sosyal medya (Facebook) sayfası aktifleştirilecek, proje logosu ve afişleri belirlenecektir.

•Mart 2022 (Tema: Milli Bilinç) Seçilen sanat dallarında öğrencilerin ilerlemeleri takip edilecek, öğretmenler tarafından alanlarında uzman kişilerin fikirlerine başvurulacaktır.

•Nisan 2022 (Tema: Baharın Gelişi) Oluşturulan ürünler sergi şeklinde sunulacak ve 25 Nisan 2022 itibariyle proje sonlandırılacaktır.

SONUÇLAR

Proje ile öğrenciler yeteneklerinin farkına varıp sanat veya tasarım alanlarında kendilerini ifade edebilecekler, kendini gerçekleştirecek, başkalarına örnek olabilecek, sosyalleşip kişisel gelişimlerine katkı sağlayabileceklerdir. Böylece özgüveni yüksek, girişimci, işbirliğine yatkın, iletişimi güçlü, eleştirel düşünebilen, yenilikçi bireyler topluma kazandırılmış olacaktır.

14-04-2022

Yayın: 14.04.2022 - Güncelleme: 14.04.2022 15:14 - Görüntülenme: 198