Language Cafe (Dil Kafe) Projesi

Okulumuz 2.kat koridorunda yardımcı personellerimiz, öğretmenlerimiz (İngilizce öğretmeni Ramazan AKKUŞ) öğrencilerimizin ortak tasarım  ve yapımları ile öğrencilerimizin yabancı dil (İngilizce-Arapça) pratiklerini geliştirmek amacıyla 'Dil Cafe' yapılmıştır. Burada haftanın belli günlerinde ve saatlerinde istekli öğrencilerimiz Öğretmenleri rehberliğinde İngilizce-Arapça  konuşarak çeşitli oyunla beraber  aktiviteler yapmaktadırlar. İsteyen herkes bu aktiviteye katılabilecektir. Tek şartımız yabancı dil konuşmak. Belirli günlerde İngilizce ve Arapça etkinlikleri yapacağız. Karaoke de yabancı şarkıları altyazı eşliğinde söyleyerek hem kelime öğreneceğiz hem de şarkılarla eğleneceğiz. Tabu da kelimelerimiz tamamen İngilizce olacak ve bu aktiviteyle kelime hafızamız gün geçtikçe artacak. Sessiz sinema da yine kelime ve yorum gücünü kullanmaya yönelik bir aktivitedir. Münazara da ise önceden belirleyeceğimiz konular hakkında tartışmalar yapacağız. Ne Nasıl Yapılır etkinliğinde bir olayın ya da bir nesnenin yapım aşamasını detaylıca aktaracağız. Bilimsel Gerçekleri Konuşuyoruz aktivitesinde yönergemiz olacak bir kitap ile herhangi bir bilimsel konuda bilgilendirme, resimle tasvir etme gibi çalışmalar yapacağız. Doğanın Gizemli Sırları aktivitesinde yaşanan afetleri ya da gün yüzüne çıkmamış pek ismi duyulmamış olan doğa olaylarını paylaşacağız. Haydi Sen Söyle bölümünde ise isteyen kişilerin yabancı dilde şarkılar söyleyip, dinleyenlerin eşlik edeceği bir uygulamadır. Özgürce dil konuşmanın tadını burada bu tür aktivitelerle çıkartacağız. Derslerde yeterli vakit olmadığı için bu pratik imkanına sahip olamıyoruz.  Language Cafe iç dizaynı tamamen özgün tasarım olup sınıf ortamları gibi olmayacaktır. Paletlerden oturaklar yapacağız. Tamamen kendi üretimimiz olacaktır. Ayrıca yine paletlerden kafemiz için sehpalar yapacağız. Kendi okulumuzda tasarlayacağımız süs eşyalarıyla burayı  donatacağız. Üretmeyi seven bir toplum olarak bu işin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Öğle araları ve boş vakitlerimizde bu Language Cafe'yi kullanarak okulu daha sıcak bir eğitim ortamı yapacağız.  Arkadaşlarımızla hoşça vakit geçirebileceğimiz ve derslerimize katkısı olabilecek bir uygulamadır.

07-01-202007-01-202007-01-202028-11-202128-11-202128-11-202128-11-202128-11-202128-11-202128-11-2021

Yayın: 23.11.2021 - Güncelleme: 28.11.2021 22:46 - Görüntülenme: 594